Oefentherapie Cesar

De Cesar oefentherapeut

Oefentherapie Cesar richt zich op het voorkomen, opheffen, verminderen of stabiliseren van klachten als gevolg van een ongunstig houdings- en bewegingspatroon al dan niet veroorzaakt door een aandoening, stoornis of beperking. De patiënt leert zo efficiënt en effectief mogelijk met het lichaam om te gaan. Om dit te bereiken maakt de therapeute de patiënt bewust van de eigen houding en manier van bewegen in relatie tot de klachten. Ter ondersteuning van de juiste houdingen en bewegingen, wordt gebruik gemaakt van spier ontspannende en/of versterkende oefeningen.

Kinderoefentherapie heeft te maken met de motoriek van kinderen van 0-18 jaar. Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind, maar is niet bij elk kind vanzelfsprekend. Om de motorische ontwikkeling positief te beïnvloeden, is het belangrijk voor een kind om op verschillende manieren motorisch geprikkeld en gestimuleerd te worden, zodat alle gebieden binnen de motoriek aandacht krijgen.

Kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen, hebben simpel gezegd zintuigen die niet goed samenwerken. Dat heeft invloed op het gedrag van een kind. Anderen kunnen dat gedrag misschien als vreemd ervaren of onaangepast. Maar in werkelijkheid krijgt het kind informatie over de wereld anders binnen. Prikkels kunnen namelijk sterker binnenkomen of juist minder sterk. Dit kan grote gevolgen voor het dagelijkse leven hebben.

Binnen de slaapoefentherapie worden de (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen benaderd vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van de slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden onderliggende redenen van de klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost. De meest voorkomende slaapproblemen zijn problemen met inslapen, doorslapen en te vroeg wakker worden.